Efter tolvslaget i natt blev Hagamannen en fri man. Serievåldtäktsmannen Niklas Lindgren har suttit fängslad i nio år, men blev under natten mot tisdag villkorligt frigiven. Nu tyder allt på att Niklas Lindgren kommer att bosätta sig i Norrbotten. Enligt Västerbottens-Kuriren har en övervakare utsetts av Frivården i Luleå. Det är en man som bor i ett större samhälle och har en lång bakgrund med jobb bland arbetslösa, utsatta och ungdomar. Enligt uppgift från Kriminalvården som Västerbottens-Kuriren tagit del av ska Hagamannen per telefon varit i kontakt med Frivården i Luleå och med en yrkesutbildning i Norrbotten.

Som NSD tidigare berättat var Niklas Lindgren på besök i Övertorneå tidigare i år för att titta på en yrkesutbildning. Med på mötet var representanter från Arbetsförmedlingen, yrkesskolan samt ett flertal personer från Kriminalvården.

LÄS MER: Hagamannen på hemligt besök i Övertorneå

Niklas Lindgren begick en rad våldtäkter mellan 1999 och 2005 i Umeå och kom att kallas för Hagamannen, efter stadsdelen där brotten begicks. Han dömdes i juli 2006 till 14 års fängelse för mordförsök, grov våldtäkt, våldtäkt och försök till våldtäkt i ett av de mest uppmärksammade kriminalfallen i modern tid.