Vd:n om vĂ„ldtĂ€ktsförsöket: ”Bedrövligt”

Henrik Gröntvedt, vd för Allstar i LuleĂ„, nĂ„ddes av beskedet om vĂ„ldtĂ€ksförsöket under lördagen. ”Det Ă€r bedrövligt”, sĂ€ger han.

"Det Àr jÀttetrÄkigt att det hÀr har hÀnt och det ska inte fÄ ske", sÀger Henrik Gröntvedt, vd pÄ Allstar, om vÄldtÀktsförsöket.

"Det Àr jÀttetrÄkigt att det hÀr har hÀnt och det ska inte fÄ ske", sÀger Henrik Gröntvedt, vd pÄ Allstar, om vÄldtÀktsförsöket.

Foto: Lars-Göran Norlin

LuleÄ kommun2019-09-21 13:57

Han berÀttar att ett flertal vakter ingrep efter att kvinnan pÄkallat uppmÀrksamhet.

– Det Ă€r jĂ€ttetrĂ„kigt att det hĂ€r har hĂ€nt och det ska inte fĂ„ ske. Jag har aldrig varit med om ett vĂ„ldtĂ€ktsförsök pĂ„ vĂ„ra krogar men sexuellt ofredande Ă€r ett vanligt problem som vi dagligen jobbar med, sĂ€ger Henrik Gröntvedt, vd pĂ„ Allstar.

Enligt honom sÄ har personal en dialog kring sexuellt ofredande inför varje arbetspass om hur man hanterar den hÀr typen av situationer.

– Vi tar det hĂ€r pĂ„ allvar. Vi har vakter och vĂ€rdar som har uppsikt över ingĂ„ngar till toaletter och pĂ„ dansgolvet. I det allra flesta fall hinner vi avstyra hĂ€ndelser innan det gĂ„r för lĂ„ngt. DĂ„ avvisas personen frĂ„n krogen.

I de flesta fall sker den hÀr typen av hÀndelser pÄ eller kring dansgolvet enligt Henrik Gröntvedt.

– Vi hade en dialog med polisen senast i torsdags dĂ€r vi pratade om hur vi kan avvĂ€rja och förebygga den hĂ€r typen av hĂ€ndelser, det Ă€r jĂ€ttetrĂ„kigt att det hĂ€r hĂ€nt, sĂ€ger Henrik Gröntvedt, vd pĂ„ Allstar.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!