Hennes stora passion Àr att baka och har sÄ alltid varit.
- I grund och botten kommer det nog frÄn min mamma som alltid bakat mycket. Att jag fÄtt de möjligheter jag fÄtt dÀrefter, Àr nog en kombination av flyt och att jag sjÀlv varit vÀldigt drivande, sÀger hon.
För det Àr vÀl fÄ förunnat att fÄ jobba med konditor- och bagarkonstens mÀstare som Emma Hansson fÄtt. Hon Àr nÀmligen upplÀrd av bland andra Ted Johansson, som har bÄde vÀrldsmÀstar- och OS-meriter som konditor, samt Jan Hedh, bagarmÀstare och författare i bak- och kokkonst.
RÄvarorna a och o
- Jag glömmer aldrig nÀr jag kom in i Ted Johanssons dessert- och chokladbutik i Stockholm. Det var som en smyckesaffÀr bestÄende i desserter, choklad och bröd. Jag tÀnkte dÄ att det hÀr mÄste jag lÀra mig och hÀr vill jag jobba. Och sÄ blev det till slut, sÀger hon.
A och o för Emma Hansson Àr rÄvarorna.
- De ska vara av god kvalitet för jag vill kunna stĂ„ för vad jag gör. Jag brukar sjĂ€lv vilja veta vad jag Ă€ter, det tĂ€nker jag pĂ„ nĂ€r jag bakar ocksĂ„. Ăkta rĂ„varor Ă€r inte bara nyttigare, de ger en enorm skillnad i smakupplevelse ocksĂ„ och det vill jag att folk ska fĂ„ kĂ€nna pĂ„.
I en hallonmuossé till skulle det aldrig falla henne in att anvÀnda nÄgot annat Àn Àkta hallon. Essenser Àr tabu i hennes kök. Och hon fÄr gÄshud nÀr hon fÄ till en riktigt bra smakkombination.
Blir lycklig
- NÀr hallonsmaken blir sÄ tydlig i en tryffel, att du tÀnker att du sitter och petar i dig nyplockade hallon om sommaren, dÄ blir jag lycklig.
Emma Hansson har specialiserat sig pÄ surdeg vad gÀller bröd och degarna sköter hon om som smÄ barn.
- NÀr degen Àr som mest aktiv ska man mata den med mjöl. Dagen dÀrpÄ kan man baka ut den om man vill, sÀger hon och visar pÄ tvÄ bubblande degar i köket.