Älvsbyn, uppdaterad En allvarlig singelolycka inträffade vid 15-30-tiden på lördagen cirka en kilometer utanför Älvsbyn. En bil hade kört av vägen i riktning mot Vidsel och fattat eld. Bilföraren satt kvar i bilen när räddningstjänsten kom till platsen. Brandmännen lyckades släcka elden. Hur pass allvarligt skadad bilföraren är kunde inte räddningstjänsten i Piteå säga, annat än att det var allvarligt.

Uppdaterad 17.01:

Räddningstjänst och polis är kvar på platsen. Föraren är förd till sjukhus med ambulans. Enligt Piteå-Tidningens reporter på plats ligger bilen i diket mellan väg 374 och parkeringen nedanför Hundberget.

– Det är som ingenting kvar av fronten på bilen. Den ligger på taket, så jag ser inte in. Men det ser inte ut som en bil som är utbränd i alla fall, säger PT-reportern till Piteå Tidningen.

Uppdaterad 18.01:

Polisens regioncentral i Umeå (RLC) meddelar att bilföraren är transporterad till sjukhus. Angående sjukdomsläget finns det, enligt RLC, intet nytt att rapportera.

Uppdaterad 18.06:

Enligt insatsledare Hans Karlström var mannen som körde ensam i bilen. Han fördes med ambulans till Sunderby sjukhus.

– Troligtvis blir det helikopterhämtning senare. Som vi kan bedöma det var han allvarligt skadad, men vi ska inte göra den bedömningen. Han var inte kontaktbar i alla fall, säger Karlström till PT.

När räddningstjänsten kom till platsen var det öppna lågor från framvagnen.

– Bilen låg på taket och det brann vid motorn. Vi drog ut föraren ur en väldigt rökfylld kupé, så han har säkert dragit i sig en hel del brandrök också, säger Hans Karlström till Piteå Tidningen.

Uppdaterad 11.07

Polisen meddelar under morgonen att mannen har avlidit och att anhöriga är underrättade. Mannen som är i 50-årsåldern är hemmahörande i Norrbotten.

Mannen fördes till Umeå universitetssjukhus för vård men han avled under kvällen av skadorna. Polisen har tagit bilen i beslag för teknisk undersökning.