Man låtsades vara polis - döms till dagsböter

En man i 25-årsåldern hade på blåljus i sin bil, klädde sig i en hemmasnickrad polisuniform och hade soft air gun som liknar polisens tjänstevapen. Nu döms han till dagsböter.

Mannen ska ha lagt ut bilder på sig själv i uniformen på sociala medier.

Mannen ska ha lagt ut bilder på sig själv i uniformen på sociala medier.

Foto: Polisen

Piteå kommun2019-10-15 11:22

Det var under förra sommaren som en man i 25-årsåldern utgav sig för att vara polis vid en rad tillfällen. Iklädd polisuniform stoppade han bland annat bilister i Piteå som han tyckte körde vårdslöst. Han ska till exempel ha kört bakom en kvinna på väg till jobbet med en grå BMW och när hon stannat bilen ska han ha skrikit åt henne att hon ska sätta sig i bilen igen. När han sedan tittade på hennes körkort, påpekade han att hon kört för fort och att hon skulle se detta som en varning men att hon fick köra vidare.

Fem gånger under en period på fyra månader utger sig mannen för att vara polis. Tre gånger stoppar mannen bilister för att de har kört för fort i hans mening och två gånger besöker han personer i deras bostad för att utöva polisiära bedömningar. 

I somras erkände han sig skyldig till de fem åtalspunkterna och godkände först ett strafföreläggande, men drog sedan tillbaka godkännandet vilket ledde till åtal. Nu döms mannen till dagsböter på 20 000 kronor (100 á 200). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!