Två bilar kolliderade med varandra efter väg 392 i Ohtanajärvi i Pajala kommun vid 21-tiden på tisdagskvällen. Den ena bilen ska ha kört in i sidan på den andra och en av förarna misstänks ha brustit mot stopplikten.

Räddningstjänst, ambulans och ambulanshelikopter åkte ut på larmet. Tre personer var inblandade i olyckan och alla behövde föras till sjukhus, enligt SOS alarm.

– Två personer har förts till Pajala hälsocentral och en person har flugits med ambulanshelikopter till Gällivare lasarett, sa Erik Backlin, befäl hos polisens regionledningscentral.

Bärgare hjälpte till med att få undan bilarna som krockat och under tiden som bärgningen pågick var vägen avstängd.

Polisen kunde på onsdagsmorgonen bekräfta att olyckan var mycket allvarlig och att två personer inte överlevt den. En man och en kvinna i 70 och 75-årsåldern avled.

Den tredje, en man i 50-årsåldern, hemmahörande i Pajala, fick lindriga skador och fördes till Gällivare sjukhus med helikopter. Han fick stanna över natten för observation.

Polisen har gjort en teknisk undersökning på platsen samt dokumenterat från polishelikopter. De bägge fordonen är tagna i beslag för en teknisk undersökning.