Jokkmokk Den 19-årige mannen som på onsdagen försvann från sin vän i fjällen just nära Kutjaure fjällstuga är fortfarande försvunnen.

Mannen hade gett sig iväg för att bestiga en topp på Allak och kom aldrig tillbaka.

Under dagen idag har en stab bildats och ett första möte hölls på morgonen. Enligt Stina Lindmark som är polisens pressansvariga så har man inga planer på att dra ned resurserna.

Artikelbild

| Den saknade 19-åringen.

- Vi har snarare utökat manskapet hela tiden, säger hon när NSD ringer upp. Vi har nu även tagit hjälp av försvarsmakten som borde vara på plats vid det här laget, och de är ganska många därifrån med hundar också. Vi tar in så mycket resurser vi bara kan.

Mannen ska vara i god fysik och har inga kända sjukdomar.

Förutom civila fjällräddare och försvaret finns tre helikoptrar och fyra hundpatruller i nuläget också på plats. En fjärde helikopter är också på plats ifall man behöver flyga ut personal till området där man söker. Man söker även med motorcykel längs de leder som finns.

Vädret är fortfarande dimmigt och det duggregnar, vilket försvårar sökandet avsevärt både från luft och mark.

Artikelbild

| Allak sett från Ritsem. Det var till en topp på Allak som 19-åringen begav sig på onsdagen, och försvann.

 

Hur långt har man hunnit i sökandet?

Artikelbild

| Bilden är tagen från Allak med Kutjaure i bakgrunden. Här någonstans borde mannen ha varit.

- Vi ska ha möte på ett tag och då vet jag mer om hur stort område som man har hunnit söka av. De har hunnit söka av vissa bitar och det har ju förändrats sedan i morse, säger Stina Lindmark.

 

Artikelbild

| Isen ligger kvar på de högsta höjderna på toppen dit mannen skulle bege sig.

Har man några tankar om vad som kan ha hänt?

- Vi spekulerar inte alls i vad som kan ha hänt i nuläget.

Artikelbild

Polisen säger att sökandet kommer att pågå under helgen. Nu har också anhöriga lämnat bilder på den försvunne. Om någon sett honom vill polisen bli kontaktad på telefon 11414.