Misstänkt knarkbeslag på Coop

Ett misstänkt narkotikabeslag har gjorts på Coop i Överkalix. Butiken är ombud för PostNord – men det misstänkta knarket har inte skickats på vanligt sätt som en paketförsändelse att hämta ut. ”Jag känner inte till något likadant fall”, säger Polisens utredningsledare Jan-Erik Abrahamsson.

Polisen misstänker att knark hittats på Coop.

Polisen misstänker att knark hittats på Coop.

Foto: Maria Engström-Andersson

Överkalix kommun2019-11-30 09:59

Det var på torsdagsförmiddagen som en polispatrull kallades till Coops stormarknad i Överkalix. Där beslagtogs något som polisen misstänker är knark. Men fyndet gjordes inte bland de försändelser som butiken som ombud för PostNord normalt tar emot och lämnar ut till adressaterna. Utan på ett annat, mer oväntat ställe. Nämligen i butikens egen brevlåda. 

– Det var adresserat till butiken, men till ett okänt namn, och hade därför levererats dit. Vanligtvis ligger posten i lådan tills personalen hämtar in den. Fram till dess kan den tömmas utan att någon ser det. Men den här gången togs posten emot direkt när den delades ut, säger en anställd. 

Medarbetaren berättar att försändelsen bestod av ett stort, vadderat kuvert – och att innehållet inte liknade de varuprover butiken annars brukar få:

– Så då larmades polisen. En ny, låsbar brevlåda har också beställts.  

Från polisen i Kalix bekräftar Jan-Erik Abrahamsson, utredningsledare i Kalix, att ett misstänkt narkotikafynd har tagits om hand från butiken:  

– Vi själva gör en första snabbanalys för att se vad beslaget består av.  Därefter skickas det iväg till SKL för en 100-procentigt säker analys.

Vad snabbtestet visade i det aktuella fallet, eller vilken typ eller mängd av knark som polisen tror att det rör sig om vill Jan-Erik Abrahamsson inte svara på, utan hänvisar till utredningstekniska skäl. 

Men han säger att han aldrig har stött på ett ärende som har gått till som det här. 

– Det vanliga är ju istället att försändelser med narkotika beställs i namn som inte existerar, och att någon sedan kommer och vill hämta ut försändelsen. Här i östra Norrbotten har vi då och då sådana ärenden, främst i de lite större orterna Haparanda och Kalix. Men vi har inte varit med om det i Överkalix, säger Jan-Erik Abrahamsson. 

Finns det någon misstänkt? 

– Jag kan inte svara på det. Men ingen är i dagsläget gripen. Det jag kan säga är att en förundersökning är inledd kring omständigheterna, och då försöker vi säkra eventuella spår.  

Hur allvarligt är den här typen av ärende?

– Det lika allvarligt som alla narkotikasammanhang. 

Hur länge tar det innan proverna är analyserade? 

– Det brukar gå ganska fort, säger Jan-Erik Abrahamsson.

Något som polisen misstänker är narkotika har hittats på Coop i Överkalix.
Något som polisen misstänker är narkotika har hittats på Coop i Överkalix.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!