Misstänkta apoteksrånaren häktad

Apoteksrånet i Haparanda kan vara på god väg att bli uppklarat. Polisen har säkrat nya spår och en man i 30-årsåldern har häktats.

Apoteket i Haparanda rånades i slutet av oktober. Nu sitter en misstänkt man häktad.

Apoteket i Haparanda rånades i slutet av oktober. Nu sitter en misstänkt man häktad.

Foto: Lotta Nilsson

Haparanda kommun2019-11-13 13:28

Det var tre veckor sedan apoteket i Haparanda blev utsatt för ett rån.

En maskerad man stormade in på Apoteket Aspen vid 16-tiden en onsdag samtidigt som fanns flera besökare och två anställda inne i apoteket. Mannen hade vapen med sig och utförde ett väpnat rån för att komma över narkotikaklassade läkemedel.

– Det är väldigt ovanligt med den här typen av rån och det är tråkigt och upprörande att det här har hänt. Vi har stöttat våra medarbetare och vi försöker göra vad vi kan för att hjälpa dem så att de kan bearbeta händelsen, har Magnus Frisk, presschef för Apoteket, tidigare berättat för Norrbottens Media.

I slutet av oktober gjorde finsk polis en husrannsakan där man bland annat beslagtog vapen. Två personer greps den kvällen. En av dem misstänks för rånet i Haparanda och är nu överförd till svensk mark. Förra veckan häktades mannen i Haparanda tingsrätt.

Mannen i 30-årsåldern är känd hos polisen sedan tidigare. Han har också blivit straffad för liknande brott. Han har till exempel stulit narkotikaklassade läkemedel förr – från samma apotek som har blivit utsatt den här gången. Han har även dömts för andra narkotika- och vapenbrott.

Åklagarledda utredningen pågår fortfaranden och senast 21 november ska åtal väckas.

Polisens förundersökningsledare, Jan-Erik Abrahamsson, berättar att utredningsläget ser bra ut. Bland annat hittades vapen i Finland. Däremot har man ännu inte hittat något som togs under rånet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!