"Jag älskar dig, Simon Fors. Det är ingenting jag säger bara för att få komma dig nära. Jag älskar dig - och allt du är - av hela mitt hjärta. Du kanske trodde att jag skulle tveka när du skrev att sådana som jag bör skjutas, att jag skulle lämna dig när du ville "krossa" den demokratiskt valde statsminister jag faktiskt tycker om? Men nej Simon, jag kommer alltid att älska dig".

Det är Jesper Sandström, ordförande Moderata Studenter vid Luleå Tekniska Universitet, som skriver dessa ord till vänsterpartistern Simon Fors.

Simon Fors har de senaste dagarna gjort sig känd för provokativa uttalanden via bloggverktyget Twitter där han bland annat skriver att "Moderater förtjänar inget annat än bly".

Nu ger ungmoderaten svar på tal med kärlek. Förklaringen till hans bultande hjärta är hans kärleksfulla och liberala uppväxt.

"Varför? Jo, för att jag tror på dig. Jag har, ända sedan jag var litet barn trott på varje människas förmåga att göra världen till det bättre, jag har trott på varje människas möjlighet att göra någonting fantastiskt. När jag sedan blev äldre hörde jag talas om liberalismen. Det lät som en vacker idé", skriver Jesper Sandström.

I fall ungmoderaten Sandström verkligen tror på sitt budskap eller bara vill plocka politiska poäng återstår att se. Han avslutar i alla fall kärleksbrevet med följande meningar:

"Jag är moderat för att jag tror på varje människas förmåga att göra just det, skapa en bättre värld.

Jag tror inte att vi har alla svaren, eller att vi kan lösa varje problem på en och samma gång.

Men jag vet att vi älskar människan - försök att göra det du också

Du är alltid välkommen, kamrat!"