- Det kan tolkas som att han önskar moderater ur livet, och hela hans twitterflöde är fullt med hotfulla omdömen. Därför vill vi veta på vilket sätt landstinget tänker garantera moderata ledamöters säkerhet, säger Mattias Karlsson (M), oppositionsråd i landstingsfullmäktige.

NSD berättade om Fors twittrande i lördagens tidning. Flera av hans inlägg handlar om hans åsikter om Moderaterna. Exempelvis:

"Jag hatar fortfarande moderater av hela mitt hjärta".

Artikelbild

"Inga moderater förtjänar något annat än bly".

"Alla tänkande människor förespråkar väl Per Gudmundssons (ledarskribent på Svenska dagblandet, NSD:s anm) avrättning?".

- Simon Fors har med sitt förtäckta hot passerat en gräns för vad som är acceptabelt. Jag förutsätter att vänsterns gruppledare Monica Carlsson markerar i frågan och visar att det inte finns något utrymme för den här typen av åsikter i en demokratisk församling som landstingsfullmäktige. Vänsterpartiet uteslöt en manlig porrskådis när det ansågs som oförenligt med partiets grundvärderingar. Det vänstern i landstinget måste fråga sig är om hot mot politiska motståndare är förenligt med vänsterpartiets grundläggande värderingar, säger Mattias Karlsson.

Simon Fors har sagt till NSD att det är "grova skämt" och att han twittrar som privatperson. Han är ledamot i Pajala kommunfullmäktige och i landstingsfullmäktige.