Det var 73:e gången som Sveriges kanske mest kända backtävling gick av stapeln i Arboga. Och visst hade Kalixföraren hoppats på att få till en seger, efter tre andraplatser från tidigare år.
- Men samtidigt måste jag vara nöjd eftersom marginalerna är så små som de är, konstaterade Robert Niemi efter målgången:
- På lördagen körde jag så bra jag bara kunde. Och på söndagen gick det ännu bättre ända från första åket. I finalen prövade jag lägga in en högre växel i ett snabbt parti inför en vänster- och högerkurva. Där går ungefär 150 kilometer i timmen, men jag fick till en bra linje och kom in fint i nästa böj, sammanfattade Niemi.
Förutom helgens femte- och andraplatser har han med sig tre delsegrar och en tredjeplats i SM-bagaget. Det innebär en fortsatt ledning med 18 poäng närmast före Bollnäskonkurrenten Göran "Zamora" Lind. Om tre veckor väntar näst sista deltävlingen i Örebro och veckan efter SM-finalen i Sundsvall.
- Jag har aldrig legat så här bra vid den här tiden tidigare, så det känns lovande. Särskilt som Örebro är något av en favoritbacke. Jag har vunnit där tre gånger tidigare, konstaterade Kalixföraren som förstås hoppas att lyckan ska stå honom bi.