Åsa Allan kan bli Årets ledare: "Det är ju fantastiskt"

Hon beskrivs som en ledare som skapar framtidstro och får medarbetarna att växa. Åsa Allan, vice vd för Kaunis Iron, är en av tre finalister till priset Årets ledare 2022.

"Jag är jätteglad. Jag lägger mycket tid och energi på mitt jobb och att någon har tagit sig tiden att nominera mig känns jätteroligt", säger Åsa Allan.

"Jag är jätteglad. Jag lägger mycket tid och energi på mitt jobb och att någon har tagit sig tiden att nominera mig känns jätteroligt", säger Åsa Allan.

Foto: Petra Älvstrand

Norrbotten2022-12-16 16:05

Grattis!

– Vad roligt! Det är ju fantastiskt, säger Åsa Allan.

Bolaget Kaunis Iron ab registrerades 2018. Redan hösten 2017, när det beslutades att gruvbrytningen skulle återupptas i Kaunisvaara, rekryterades Åsa Allan som platschef. Sedan tre år tillbaka är hon vice vd för Kaunis Iron. Hon beskrivs som en uppskattad ledare som når ut till sina medarbetare och får dem att växa, en stark inspiratör som skapar framtidstro.

– För mig är det viktigt med engagemang och att leva som man lär. När vi har byggt upp verksamheten har vi sagt att det är viktigt att skapa lokal förankring och sprida engagemang. Att vara en god förebild är viktigt då. Jag är en person som blir engagerad i det jag gör. Det smittar av sig på kollegor och medarbetare, säger hon och fortsätter.

– Om man ska få en hel organisation att uppnå de mål företaget har och dra åt samma håll så krävs ett gott ledarskap, annars börjar verksamheten och organisationen dra åt olika håll. Det vi har lyckats med under den här korta tiden är att nå de mål vi har satt upp och det går inte om inte alla arbetar tillsammans och brinner för det man gör.

Vad betyder nomineringen för dig?

– Jag är jätteglad. Jag lägger mycket tid och energi på mitt jobb och att någon har tagit sig tiden att nominera mig känns jätteroligt, säger Åsa Allan.

Vinnaren av priset Årets ledare i Norrbotten utnämns nästa vecka.

Om priset

Allmänheten har fram till den 20 november kunnat nominera ledare verksamma i Norrbotten. 

Priset delas ut av Ioh organisationsutveckling och Norrbottens Affärer. Juryn består av Mia Oldenburg, chef för kommunikation och samverkan på LTU, Grete Solvang Stoltz, group vice president HR and sustainability för Munters, Karin Zingmark, professor vid LTU, Per Selberg, delägare av i.o.h., Mats Ehnbom, vd för Norr Media, och Linda Sundström, redaktör för Norrbottens Affärer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!