Förra året hölls tävlingen "Årets fjällkock" för första gången. Finalen avgjordes i Åre, där fyra personer gjorde upp om titeln.
I tävlingen deltar både proffskockar och amatörer – men gemensamt är att alla lagar mat av råvaror från fjäll, sjö och skog och lyckas hitta sina egna vägar för att skapa spännande rätter.
En av de som deltog förra året var hemkunskapsläraren Laila Westling, från Sveg som tävlade med sin "Fish and Chips på härjedalsvis" – friterad abborre och pommes frites på mandelpotatis som serverades med en egengjord hjortronmajonäs.
Laila Westling tänker anmäla sig i år igen och utmanar nu alla glada fjällkockar att ge henne en match. Men törs man då som glad amatör ställa upp mot proffskockar?
–Ja, absolut. Men eftersom det är mörkeranmälan så vet ju inte juryn vilka som står bakom respektive recept. Så det gäller i första hand att skriva ett bra och lockande recept, säger hon i ett pressmeddelande från arrangören Matakademien i Jämtland/Härjedalen.