LTU vidtar ÄtgÀrder mot möglet

Fuktskadade och hÀlsovÄdliga lokaler plÄgar LTU:s studenter och lÀrare. Universitetet vidtar nu en rad ÄtgÀrder för att komma Ät de vÀrsta problemen.

F-huset pÄ LuleÄ tekniska universitet Àr ansatt av fuktskador och mögel.

F-huset pÄ LuleÄ tekniska universitet Àr ansatt av fuktskador och mögel.

Foto: Björn Nyström

Norrbotten2019-10-24 17:21

Norrbottens media rapporterade under förra veckan om situationen pĂ„ LTU, dĂ€r F-husets verksamheter hĂ„ller pĂ„ att evakueras pĂ„ grund av fuktskador och mögel. 

Förra veckan hölls ett internt möte pÄ universitet dÀr studenter och lÀrare fick komma med synpunkter.

Nu vidtar universitetet ett flertal Ă„tgĂ€rder för att göra de utsatta miljöerna drĂ€gligare. Dels ska situationen i sjĂ€lva F-Huset skĂ€rpas, dĂ€r studenter Ă€r tvungna att vistas i labben och datorsalarna, trots hĂ€lsorisker. 

Universitetet skriver pĂ„ sin hemsida att labben inte har möjlighet att flyttas, men att fastighetsĂ€garna Akademiska hus, ska förbĂ€ttra luften i lokalerna pĂ„ kort sikt. 

LTU ser ocksĂ„ över alternativa lösningar för datorsalarna i samma hus. Studenter har tidigare larmat om att de Ă€r tvungna att vistas i de utsatta lokalerna, eftersom datorsalarna Ă€r exklusiva för vissa datorprogram. 

Akademiska hus ska ocksĂ„ Ă„tgĂ€rda akuta fuktskador, bland annat F300-korridoren och tentasalen F-40, dĂ€r vĂ€ggar och golv Ă€r ansatta. NĂ€rliggande lĂ€rosalar ska ersĂ€ttas snarast möjligt, skriver universitetet. 

GÀllande den omfattande bristen pÄ studieplatser Àr det nu klart med 150 platser i Studenternas hus. Det Àr ocksÄ tillÄtet att studera Och som LTU tidigare meddelat utökas biblioteket under nÀsta Är med 600 platser.

De meddelar vidare att enkĂ€tundersökningar genomförs bland studenterna, och att det blivit lĂ€ttare att anmĂ€la tillbud. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!