Det visar Norrbottens Medias sammanställning över det första året i mandatperioden 2018/19. Vi har tittat närmare på antalet debatter, motioner, interpellationer och skriftliga frågor som ledamöterna deltagit i och tagit initiativ till.
Mattias Karlsson (M) och Linda Ylivainio (C) har flest personliga engagemang.
Karlsson lyfter sitt initiativ kring licensjakten på säl och att staten bör ta ett större ansvar för finansiering och behandling av sällsynta sjukdomar.
– 80-90 procent av de drabbade i Skelleftesjukan finns här uppe. Det är inte rimligt att regionerna här ska stå för alla kostnader, säger han.
Ylivainio framhåller ärenden som uppluckring av förbud mot handel av sälprodukter, ifrågasättande av varför koncessionsbeslut dröjer för Kallak och Laver samt järnvägsförbindelse för Kaunisvaara.
– Motionen om sälprodukter avslogs visserligen men bejakades ändå i vissa delar av riksdagen. Det var roligt, säger hon.
Statistiken är dock något svårhanterad. Vissa partier lämnar in partimotioner där samtliga ledamöters namn finns med. När det gäller kommittémotioner, som skrivs på av partigruppen i samma utskott, slår det ojämnt, eftersom exempelvis Socialdemokraterna varit med och lagt budget och inte får någon statistik från dessa.
– Men vi har varit med och påverkat i alla fall. Det finns många andra sätt som vi är med och påverkar också som inte syns, säger Linus Sköld (S), som ersatte Sven-Erik Bucht 1 januari.
Själv står han för två motioner men har varit med och tagit fram betydligt fler.
– Vi fyra socialdemokrater på Norrbottensbänken skriver på motioner gemensamt. Vi fokuserar på glesbygdsfrågor, säger Sköld.
Eric Palmqvist (SD) säger att han hellre jobbar med kommittémotioner än enskilda motioner.
– Många gånger stöds de enskilda motionerna inte ens av det egna partiet. Det är tämligen meningslöst. Jag försöker påverka på annat sätt. Mest nöjd är jag med att vi fick igenom motionen om en förenklade tillståndsprocess i gruvindustrin. Jag har också en interpellation i bakfickan om subventioneringen av gruvdiesel som ska läggas framöver, säger Palmqvist.
Mattias Karlsson gör reflektionen att det varit lättare än väntat att lyfta Norrbottensfrågor.
– Jag var orolig att möjligheterna skulle vara begränsade men det är oehört enkelt. Sedan är vi på Norrbottensbänken tyvärr dåliga på att lyfta frågor tillsammans. Det skulle bli en helt annan påverkan i en fråga som exempelvis krav på en statlig samordnare för samhällsomvandlingen i Kiruna om vi tryckte på tillsammans.