Nu kan du skapa ditt eget nyhetsflöde

Nyhetsarbetet är hjärtat på vår redaktion. Vi vill vara snabba och ge dig som läsare löpande uppdateringar om vad som händer i vårt samhälle. Nu matchar våra sajter den ambitionen.

NSD:s och Kurirens nya sajter ska ge en bättre läsupplevelse, skriver Norr medias redaktionschef Lenitha Andersson-Junkka, som är ansvarig utgivare för Norrbottens-Kuriren, nsd.se och kuriren.nu.

NSD:s och Kurirens nya sajter ska ge en bättre läsupplevelse, skriver Norr medias redaktionschef Lenitha Andersson-Junkka, som är ansvarig utgivare för Norrbottens-Kuriren, nsd.se och kuriren.nu.

Foto: Montage

Norrbotten2020-04-27 09:01
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi kan i dag presentera våra nya, utvecklade sajter med modernt utseende. 

Nu när vi gjort förbättringar ska trögladdade sidor vara ett minne blott. Du ska sömlöst kunna förflytta dig mellan artiklar, liverapporteringar och rörliga inslag utan att sajten laggar eller laddar.

Vi använder modern teknik i kombination med hederligt gammalt redaktörsarbete där vi ger varje nyhet ett värde. Redaktörens värde kombineras med en algoritm över värdet av vad många läsare tycker är intressant och viktigt. Resultatet blir en sajt där du förhoppningsvis hittar relevanta nyheter.

Du har också möjlighet att skapa ditt eget nyhetsflöde i appen där du själv kan välja ämnen för att sedan se alla våra publiceringar inom det ämnet. E-tidningen får en egen app med ny bakomliggande teknik och en bättre läsarupplevelse.

För egen del är jag tillbaka som redaktionschef på Norr Media efter att ha jobbat på SVT i 15 månader.  Det jag ser är tre vitala och livskraftiga tidningar. Kuriren – lokaltidningen i Luleå, NSD – länets tidning och Piteå-Tidningen, en tidning nära sina läsare. Med nya ögon ser jag all den samhällsviktiga journalistik våra reporter gör och mitt fokus blir att skapa de allra bästa förutsättningarna för journalistiken även fortsättningsvis.

Jag hoppas att du som läsare får nya perspektiv och att du känner engagemang när du läser din tidning. Jag hoppas också att du ibland blir överraskad och dig något nytt. Men viktigaste av allt. Du som betalande prenumerant ska kunna lita på att du blir uppdaterad på det viktigaste som sker i vårt samhälle och som ger dig underlag till egna tankar och beslut. 

Hjälp oss gärna att bli bättre genom att höra av dig till oss med tips, idéer, kritik och beröm. Mejla till redaktion@norrmedia.se

Lenitha Andersson-Junkka
Redaktionschef för PT, NSD och Kuriren

Ansvarig utgivare för Norrbottens-Kuriren, nsd.se och kuriren.nu

Lenitha.andersson-junkka@norrmedia.se

Lenita Andersson-Junkka
Lenita Andersson-Junkka