Mullrandet i Malmberget håller i sig och har blivit starkare under tisdagskvällen. Aktiviteten i området är hög just nu.

- Det fortsätter det vi kallar för uppblockning. Sten fortsätter att rasa ner i hålrummet. Fabianhålrummet och Kaptensgropen håller på att förenas och det har påbörjats nu, säger Anders Lindberg, informationschef på LKAB.

I morse rasade taket på Fabianmalmen. Nu är det den 10-15 meter breda skiljeväggen mellan de två groparna som sakta men säkert raseras. Det började tidigare under dagen, men har eskalerat under kvällen. I samband med det har också ljuden därifrån blivit kraftigare.

Artikelbild

- Det är mer ljud nu än det var i morse. När hålet kom i morse var det många Malmbergsbor som inte ens märkte det, men i och med att hålet nu är öppet kommer ljudet ut. Och när väggen är knäckt är det mer som faller ner. Det bullrar och vibrerar och kan komma en hel del damm, säger Anders Lindberg.

Hålet kommer att fortsätta vidgas under en tid fram över, exakt hur länge det pågår är svårt att säga. Hittills har rasen varit väntade och LKAB beskriver dem som odramatiska.