Nu slipper elever duscha kallt

Unbyns skola har dragits med kallt duschvatten under perioder i flera år. Nu är äntligen en värmare på gång.

Unbyn2019-09-18 13:50

Byskolans problem är att varmvattnet inte räckt åt alla. Problemet är felanmält till fastighetsförvaltningen åtskilliga gånger enligt rektorn Monica Öhrvall.

– Felet har givetvis inneburit att det blir jobbigt för barnen att duscha. Jag har varit rektor för skolan i ett år men det är inget nytt problem. Varmvattnet har klarar sig hyfsat i perioder men nu är vi på nollpunkten igen. Det är självklart att skolbarnen ska ha varmt duschvatten efter skolgymnastiken. 

Fastighetsförvaltningen svar till Unbyns skola är att de gör sitt bästa.

 – Något  fel på systemet är det. När jag lyft ärendet har det skett en återkoppling, säger Öhrvall.

Enligt Roger Jäderström, driftchef på fastighetsförvaltningen, har han via mejl meddelat skolledningen att man tagit tag i problemet.

– Vi har spolat igenom alla värmeväxlare i skolan under sommarstängningen och rengjort värmesystemet. Det är också beställt en värmare som ska komma på gymnastiksidan. Där blir det en stödvärmare som ska vara som en buffert, säger Jäderström.

Varför har det tagit så lång tid ?

– Vi har nu skapat ett fastighetssystem där vi fångar alla ärenden och där man ska kvittera bort dessa när de kommer in.  Många gånger har felanmälan gått från mun och mun. 

– Unbyn är en gammal skola och vi gör allting vi kan för att hålla den i ett funktionellt skick. I våras fick jag frågan på mitt bord och har sedan dess hanterat den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!