Ni som läst mina krönikor vet att jag under den allra största delen av mitt yrkesliv jobbat som sportjournalist. Ett värv som ställer sina krav på stresstålighet och ett starkt hjärta.

Men att jämföra då och nu är som att jämföra två planeter i olika galaxer.

Då: En helt vanlig kväll för sisådär 20 år sedan. Luleå Hockey har hemmamatch i Delfinen och rutinen är den vanliga. NSD skickar två reportrar för att bevaka tillställningen som börjar 19.00 och är slut runt 21.20.

När slutsignalen gått tar sig en av reportrarna ned till spelarnas omklädningsrum för lite snack. Den andre har koll på tränarnas presskonferens.

Visst, hjärtat bultar en aning, i huvudet snurrar olika intryck när journalisterna hoppar in i bilen för färd mot redaktionen där texterna ska färdigställas.

Klockan är närmare 22.00 när det är dags att sätta sig vid datorn för att skriva. Men läget är under kontroll. Sista texten ska vara levererad lite före 23.00 och redigerarna behöver några minuter för att lägga den sista handen vid sidorna.

Fullt upp? Absolut.

Nu: Vi skriver 2019 och kraven samt förväntningarna från läsarna ser helt annorlunda ut.

Vi tar oss till Delfinen, som bytt namn till Coop arena, igen. Nedsläpp sker vid den gamla vanliga tiden: 19.00. Det är kanske det enda som är sig likt, liksom att en SHL-match slutar ungefär vid samma tid som i slutet av 90-talet.

Men där upphör nästan alla jämförelser för den eller de reportrar som sitter på pressläktaren.

Deadline för när texterna till papperstidningen ska lämnas till tryck har skruvats bakåt en timme. 23.00 har plötsligt blivit 22.00 och i en murvels värld är det en evighet.

Men innan dess ska en förstaversion skickas ut på webben – direkt när slutsignalen ljuder.

Sedan börjar det stora jobbet. Ner i omklädningsrummet, snack med spelare, lyssna på tränarnas presskonferens, kanske filma med mobilen och sedan är det raka vägen upp på pressläktaren, där alla texter sammanställs och skickas ut på nsd.se.

Men vänta lite! Jag glömde berätta att en reporter haft som uppgift att liverapportera matchen från start till mål. Det är en självklarhet att läsarna kan följa matchen i realtid.

Nya tider. Andra förväntningar. Större krav. Och mycket mer till läsaren – i många olika kanaler!