Den åtalade berättade att de träffades redan då han var 16 år. De träffades på en sida på internet för homosexuella män.

– Det var intressant i början men sedan äcklade han mig, sade 20-åringen under förhöret i Luleå tingsrätt.

Samtidigt har mannen levt med ett spelmissbruk som har gjort att han haft stora spelskulder.

Artikelbild

| Den åtalade i rättssalen.

Han ville avsluta mötens med den 46-årige mannen men det var samtidigt ett sätt att få in pengar att sälja sex till offret.

I förundersökningen har den mordmisstänkte sagt att han hotades av offret men det var uppgifter som han tog tillbaka under rättegången.

– Det stämmer inte. Jag sålde mig till honom för att få in pengar. Vi träffades några gånger i månaden, jag fick cirka en hundring varje gång. Men sedan ville jag inte träffa honom igen helt enkelt.

Tidigare har mannen sagt att han provsköt kulgeväret innan offret kom till hans bostad.

Artikelbild

| Försvunnen. BMW:n var stöldanmäld och dess ägare anmäldes också saknad efter att han inte dykt upp på sitt jobb på fredagen.

– Det stämmer inte heller. Jag försökte ta mitt eget liv. Han var på väg hem till mig och jag såg innan annan utväg. Jag tog ut geväret, satte det mot mitt huvud men jag nådde inte ner till avtryckaren, sade han och försökte övertyga domstolen att det han sade nu var den rätta versionen.

Nästa lögn kom när han skulle berätta om själva skjutningen då han dödade den 46-årige mannen.

Det började med att han berättade att han gick bakom en snöhög. Han såg när offret kom körande med sin bil in på uppfarten in mot bostaden. Planen var att de skulle ha sex.

– Jag satte in en kula i geväret och gömde mig bakom snöhögen. Jag ville inte fortsätta ha sex med honom, vad skulle jag göra? Jag tog geväret och siktade mot hans ben, sade 20-åringen.

I förhör har mannen sagt till polisen att han siktade mot 46-åringens axel, blundade, och tryckte av. Kulan träffade 46-åringen bakom örat på höger sidan och gick ut på mannens vänstra kind.

Den mordåtalade fick frågan från kammaråklagare Ulla-Karin Lindström varför han inte berättade de här sakerna för polisen.

– Jag kände mig pressad, jag ville inte framstå som galen. Jag ville bara få bort honom, jag ville inte sälja mig längre men jag ville inte döda honom.

När det väl gick upp för 20-åringen att han dödat offret började tankarna gå runt i hans huvud.

– Jag tänkte, vad ska jag göra med en död kropp, stycka den, nää, det kunde jag inte, sade han.

Han lade kroppen i bagageutrymmet i mannens bil. Rätten visade upp kroppen där den låg i fosterställning med armarna framåt och med hakan mot bröstkorgen. När bilderna visades tittade den åtalade ner i bordet.

Mannens nya uppgifter störde inte åklagaren allt för mycket.

– Det är som han sagt i förhören som gäller, sade Ulla-Karin Lindström.