Olyckan inträffade i en korsning på Röda torget. Räddningstjänst, polis och två ambulanser tillkallades efter att larmet kommit in till SOS strax före klockan 10. Enligt uppgifter från polisen färdades mannen, som var drygt 90 år gammal, med en permobil när han blev påkörd av en bilist.

– Hur olyckan gick till är ännu oklart. Mannen är hemmahörandes i Boden, sa Liv Fahlén, kommunikatör vid polisens regionledningscentral.

Den äldre mannen fördes med ambulans till Sunderby sjukhus för vård. Han befarades ha fått en skallskada men var vid medvetande när han fördes iväg med ambulansen, enligt Mikael Holmberg, insatsledare vid Bodens räddningstjänst.

Senare under fredagen meddelade Region Norrbotten att mannens skador bedömdes som allvarliga och att han hade flyttats från akutmottagningen till intensivvårdsavdelningen på Sunderby sjukhus. Men hans liv gick inte att rädda. Polisen meddelar på sin sajt att mannens anhöriga har underrättats om dödsfallet.

En polispatrull stannade kvar på platsen efter olyckan och höll förhör med vittnen samt dokumenterat olycksplatsen. Båda fordonen har tagits i beslag och en anmälan om trafikolycka har upprättats. Nu ska en utredning genomföras för att klarlägga hur olyckan gått till.