Det är tolv år sedan Luleåkonstnären Elisabet Linna Persson hade utställning i Boden senast och hon ser nu fram emot att återvända.

– Jag tycker att Boden är en fantastisk konststad, det finns ett så stort konstintresse. Sen känner jag ganska många människor därifrån och jag ser fram emot att träffa dem, säger hon.

Hon förklarar att hon gillar att ha något att hänga upp sin utställning på, och den här gången blev det temat nuet:

Artikelbild

| ”Nöjd och belåten” och ”Det är inte kul”, är två av verken i emalj.

– Jag tänkte på hur viktigt det är att vara i nuet. Det är för mycket stress i samhället och jag tycker att man måste dämpa sig för att kunna njuta av stunden, därför blev titeln ”Nu är Nu”.

Elisabet Linna Persson säger att bland det roligaste med skapandet är variationen. På den här utställningen kommer hon att presentera konst i olika tekniker:

– Jag har målat mest och nästan alla motiv är människor och några djur, det är figurer av olika slag som uttrycker känslor i nuet. Förutom måleriet kommer jag att komplettera med grafik, emalj och även skulpturer i glas. Det är kul att bygga en utställning med olika tekniker, variationen ger mer liv.

Efter utställningen i Boden blir det Konstrundan, där hon och cirka 80 andra konstnärer i Norrbotten ställer ut, och sedan väntar en unik utställning i en spårvagn på Mannaminne i Höga Kusten. Men just nu är det utställningen i Boden som hon har mest fokus på.

Artikelbild

| Skulpturerna av glas skapar en sorts 3D-känsla när de träffas av solljuset.

– Det bästa med vernissager är all uppmärksamhet, att vara där i mitten och få betraktarens synpunkter kring det jag gör. Jag vill väcka känslor med min konst, säger hon.

Hon har jobbat med utställningen i ungefär ett år. Vissa av verken saknar ännu titlar, men hon arbetar med att sätta ord på deras budskap:

Artikelbild

| ”Balans i livet” är ett av verken i tekniken grafik.

– Titeln brukar ytterligare bekräfta uttrycket i bilden, vad jag ser och vad det betyder för mig. Min konst är alltid föreställande, men absolut inte realistisk, därför finns det alltid tolkningsmöjligheter för den som vill. Men jag erbjuder också möjligheten att se vilken titel jag har gett den, så får betraktaren kanske en inkörsport i mina tankar.

Utställningen pågår 4–25 maj.