Trots en hel radda med SM-tecken i bagaget var morjärvsföraren något överraskad över utgången i de två första SM-deltävlingarna

- Vi håller på att bygga om hemma, så innan vi for till Arvidsjaur hade jag inte hunnit fixa till inställningarna i bilen sedan rallycrossen i somras. Det märktes på att den gick lite snålt, berättade Mikael Jansson som lika fullt var snabbast ut i första starten, men så småningom fick slå ned på tempot och nöja sig med andraplatsen efter regerande mästaren, Sören Häggström från Övik .

Till andra omgången var förutsättningarna däremot annorlunda. Då hade nämligen Jansson & company hunnit justera lite här och där:

- Då ledde jag från start, och kom i mål med ett försprång på 500-600 meter till tvåan, summerade Mikael Jansson som nu leder med tio poäng inför de resterande fyra SM-tävlingarna i Morjärv och Överkalix.

I kortnabbsklassen segrade förra årets totaltrea Johan Risström, Kalix MK i första heatet, före klubbkompisen och regerande svenska mästaren Fredrik Schefström. I andra heatet fick dock bägge se sig besegrade av en Årjängförare.