Olofssons i rikstÀckande bagerikedja
FrÄn och med Ärsskiftet ingÄr Bröderna Olofssons Bageri i en ny, rikstÀckande bagerikedja. Detta för att stÀrka företaget. - Lyckas det vÀl kan det innebÀra nya jobb, sÀger vd:n Per-Erik Olofsson.
Omkring fyra produkter blir gemensamma men lokalproducerade. PÄ bilden Lars Olofsson och Berit Nilsson. Foto: Kurt Engström
Foto: Kurt Engström
- Vi kommer att ta fram tre-fyra gemensamma produkter. De ska sedan bakas av lokala bagare runt om i landet efter samma recept och saluföras under namnet "Din bagare", berÀttar Per-Erik Olofsson.
Lokalproducerat
Han understryker dock att det befintliga sortimentet kommer att finnas kvar, och att det Àven fortsÀttningsvis kommer att framgÄ via mÀrkningen att det Àr Bröderna Olofssons Bageri som bakat brödet.
- SjÀlva grejen Àr ju att det Àr lokalproducerat Àven om det Àr rikstÀckande.
GÄr allt som planerat kommer de första "Din Bagare-produkterna" att finnas i brödhyllorna inom ett Är. Totalt berÀknas kedjan fÄ en omsÀttning pÄ 1 miljard kronor.
Norskt koncept
Konceptet kommer frÄn Norge, dÀr det enligt Per-Erik Olofsson fallit ut mycket vÀl:
- Vi har helt enkelt kopierat deras framgÄngsrecept.
I dagslĂ€get har Bröderna Olofssons Bageri ett tjugotal anstĂ€llda, varav 18 i Ăverkalix. Hur siffrorna pĂ„verkas av samgĂ„endet vet Per-Erik Olofsson inte Ă€nnu:
- Det hela Ă€r ju fortfarande i sin linda, och till att börja med Ă€r tanken att stĂ€rka den befintliga verksamheten och företaget. Men gĂ„r det bra innebĂ€r det ju nya jobb i framtiden. MARIA ENGSTRĂM-ANDERSSON
SÄ jobbar vi med nyheter LÀs mer hÀr!