Olofssons i rikstäckande bagerikedja

Från och med årsskiftet ingår Bröderna Olofssons Bageri i en ny, rikstäckande bagerikedja. Detta för att stärka företaget. - Lyckas det väl kan det innebära nya jobb, säger vd:n Per-Erik Olofsson.

Omkring fyra produkter blir gemensamma men lokalproducerade. På bilden Lars Olofsson och Berit Nilsson.  Foto: Kurt Engström

Omkring fyra produkter blir gemensamma men lokalproducerade. På bilden Lars Olofsson och Berit Nilsson. Foto: Kurt Engström

Foto: Kurt Engström

ÖVERKALIX2009-01-16 06:00
Totalt har ett trettiotal bagerier och konditorier gått med i den nystartade kedjan. Själva idén är att de ska bli mer konkurrenskraftiga genom att samordna marknadsföring, inköp av råvaror, logistik och transporter men också genom att förhandla fram gemensamma avtal med de stora affärskedjorna och andra kunder.
- Vi kommer att ta fram tre-fyra gemensamma produkter. De ska sedan bakas av lokala bagare runt om i landet efter samma recept och saluföras under namnet "Din bagare", berättar Per-Erik Olofsson.
Lokalproducerat
Han understryker dock att det befintliga sortimentet kommer att finnas kvar, och att det även fortsättningsvis kommer att framgå via märkningen att det är Bröderna Olofssons Bageri som bakat brödet.
- Själva grejen är ju att det är lokalproducerat även om det är rikstäckande.
Går allt som planerat kommer de första "Din Bagare-produkterna" att finnas i brödhyllorna inom ett år. Totalt beräknas kedjan få en omsättning på 1 miljard kronor.
Norskt koncept
Konceptet kommer från Norge, där det enligt Per-Erik Olofsson fallit ut mycket väl:
- Vi har helt enkelt kopierat deras framgångsrecept.
I dagsläget har Bröderna Olofssons Bageri ett tjugotal anställda, varav 18 i Överkalix. Hur siffrorna påverkas av samgåendet vet Per-Erik Olofsson inte ännu:
- Det hela är ju fortfarande i sin linda, och till att börja med är tanken att stärka den befintliga verksamheten och företaget. Men går det bra innebär det ju nya jobb i framtiden. MARIA ENGSTRÖM-ANDERSSON
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om