Fyra personer var inblandade i en olycka vid 01 på söndagsnatten under militärövningen Northern Wind utanför Överkalix. Räddningstjänsten, ambulans och polisen kallades till platsen.

De första uppgifterna var mycket osäkra men enligt Sos alarm så var tre av de fyra inblandade fastklämda av någon typ av militärt fordon. Två av dem kom snabbt loss och blev omhändertagna av försvarsmaktens sjukvårdspersonal.

- Vi är inte på plats och jag har inte fått några förstahandsuppgifter ännu men det har varit en olycka. Hur allvarlig den är och hur många som är drabbade kan jag inte svara på, säger Cesar Saliba, befäl vid polisens regionledningscentral.

Artikelbild

| Bilden är en genrebild

Försvarsmakten skickade en militärläkare till platsen och när han anlände kallades helikoptern och flera ambulanser tillbaka igen. En av de drabbade fick följa med en ambulans till sjukhus. De övriga drabbade behövde inte följa med till sjukhus.

Försvarsmakten informerar om att en person avlidit i samband med olyckan. Endast svensk personal ska ha varit inblandade i olyckan. Försvaret meddelar att krisstöd är upprättat och den inblandade personalen tas omhand på plats. Anhöriga till den avlidne är ännu inte underrättade.

– Det är en soldat som har omkommit avliden av sina skador, det är ett stridsfordon 90 inblandad och det finns inga andra personskador ,säger Försvarsmaktens presschef Philip Simon.