Vänsterpartiet i Haparanda kräver att Simon Fors utesluts från partiet.

Kravet ställs i en skrivelse som skickades till distriktsstyrelsen
i går. Samtidigt skickades också ett brev med en vädjan till Simon Fors att lämna sina politiska uppdrag.

- Vi delar inte Simon Fors människosyn. Det är inte
yttrandefrihet att uppge att politiska motståndare ska dödas. Vi har olika politiska åsikter men är vänner ändå, och så ska det vara
i en demokrati, säger Pekka Hyötylä, ordförande för vänsterpartiet
i Haparanda.

Artikelbild

| Simon Fors (V), Pajala. mot Carl Bildt. Nu ska distriktsstyrelsen samt Pajalas vänsterpartister bestämma Simon Fors fortsatta karriär inom politiken. "Även det lokala partiet i Pajala ska behandla frågan. "Lyfts frågan ska den behandlas, det hör till den demokratiska processen", säger Birger Lahti, ordförande i Pajalas vänsterparti.FOTO: Pär Bäckström

Fördömd men fortsätter
Såväl distriktsstyrelsen som kommunfullmäktige i Pajala har tidigare fördömt skriverierna.

Men Simon Fors fortsätter att skriva på Twitter "Sen gillar jag nästan alltid att vara brutal. Åtminstone i tal och skrift".

Under juli förekommer inlägg som "Och med erfarenhet från Tornedalen, grovarbetare som inte ens har svenska som modermål", "Det är helt ok att ha åsikten att kvinnor är dåliga på
fotboll. Men jag är beredd att döda dig om du uttrycker dem" och
två inlägg om en moderat "Förstod det. Men Carl Bildt är ju en rätt tacksam symbol för ondskan. På grund av att han verkligen
är ond" samt "medan Carl Bildt marscherar i ridstövlar i Polen och skjuter invandrare" och "Älskar fortfarande Weiron i ottan. Möjligen igenkänningsfaktor."

Strålkastarljuset riktades mot Simon Fors sedan han gått till attack mot moderater samt blivit polisanmäld för dödshot mot Svenska Dagbladets ledarskribent.

"Har stöd av rätt många"
- Jag har inte hört ett smack. Jag är helt lugn, har tillit till rättsväsendet och till yttrandefriheten. Inte blir det någonting av det tramset, säger Simon Fors om polisanmälan.

Har dina skriverier påverkat ditt politiska liv?
- Inte så mycket, jag har stöd av rätt många. Många står upp för yttrandefriheten.

Vad säger du om att partikamraterna i Haparanda kräver din avgång?
- Lokalt i Haparanda har de inte ett jota med det att göra. Om ett medlemsmöte i Pajala eller ett distriktsmöte skulle be mig lämna mina uppdrag skulle jag göra det, ett politiskt uppdrag har man fått till låns, säger Simon Fors.

Nu ska distriktsstyrelsen fatta beslut i frågan.

- Jag tycker egentligen ingenting om kravet. Distriktsstyrelsen får behandla frågan, säger Christina Snell Lumio, distriktsordförande.