Det är bråda dagar på en av norra Europas största fritidsanläggningar. Agneta Nyström ska snart ta emot ett stort utländskt sällskap på Pite havsbad och dess konferensavdelning. Och tur är väl det, konstaterar Agneta, då det inte lämnar så mycket tid över till att vara nervös för premiäravsnittet av Svenska rivieran.

Under fem veckor i somras, slog produktionsbolaget Jarowskij läger med sina kameror på havsbadet. Under värsta högsäsongen följde de personalens slit och gästernas betydligt mer avslappnande vardag. På nära håll.

- De filmade väldigt mycket och jag vet inte exakt vad som kommer att visas, men det vore roligt om de lyckas spegla vår vardag. Hur det kan se ut under en hektisk sommar i den här branschen, säger Agneta Nyström och fortsätter:

Artikelbild

| Kenneth, Robert, Kristofer, Roger, Agneta, Anton, Alexander, Emin, Anders, Christer. Foto: TV3/Ulf Berglund

- Från början kändes det konstigt att ha en filmkamera efter sig, men man vande sig.

Catherine Sundkvist, 37 år från Öjebyn, är en av gästerna som kommer att skymta i rutan. Hon och hennes make Tony Sundkvist spenderar hela somrarna på Pite havsbad i sin färgglada husvagn. Och även Catherine tycker att kamerorna först var lite småläskiga.

- Ja, nog var det annorlunda. Att alltid ha någon efter sig. När jag gick ut med hunden eller soporna så kom de där med kameran. Det gick inte att smita undan. Men både jag och min man tyckte det var roligt. Det är inte så ofta man får vara med om något sådant här.

För Catherine och Tony Sundkvist är havsbadet en speciell plats, liksom för de andra stamgästerna som programmet kommer att följa. Men för Catherine och Tony finns det en alldeles speciell orsak.

Artikelbild

| Susanne. Lennart. Foto: TV3/Ulf Berglund

- Efter tolv år slog vi slag i saken och gifte oss i somras, i anläggningens egen kyrka. Jag är övertygad om att vi återvänder även den här sommaren.

Kanske som lite mer kända ansikten den här gången?

Artikelbild

- Ja, haha, nog kommer det vara lätt att känna igen oss.

Fotnot: Svenska rivieran sänds i åtta avsnitt på TV3. Första avsnittet visades i tisdags.