SHRA Umeås Håkan Lundgren kommer aldrig att glömma årets upplaga Autumn Championship på Pite Dragway.
Men inte för att det blev den dragracing fest det var tänkt att bli. Utan för att han var inblandad i en riktigt, riktigt otäck krasch.
I söndags fick han nämligen en sladd under loppet.
Därefter blev det en till, ytterligare en och då var han i rejäl knipa. För att dämpa farten utlöste han bromsfallskärmen, men samtidigt gick han av banan och då började bilen att volta.
Klarade sig oskadd
Lyckligtvis klarade sig Lundgren relativt oskadd. Sämre var det med bilen, som i stort sett bara var skrot efter olyckan.
Nu riktar Lundgren skarp kritik mot arrangören. Till Västerbottens-Kuriren säger han att banan har en del av ansvaret för kraschen.
Håller med i kritiken
Samma sak säger SHRA Umeås ordförande Mats Bäckman.
- Jag har bara väntat på att något sådant här ska hända. Nu får man vara glad att det inte blev värre, säger han till VK, och hävdar att arrangörerna inte riktigt har hängt med i utvecklingen och att prepareringen av banorna allt oftare lämnar en del i övrigt att önska.
Tävlingsarrangören Allan Sandström säger dock att de har gjort allt de kan för att undvika sådana här olyckor.
- Var och en säger vad han tycker, men vi vet att vi har preparat banan på ett sätt som är gångbart.
- Jag pratade med Håkan i går (läs: i förrgår) och då påtalade han att i det där området tenderar det att släppa, och nog är det möjligt att det kan vara så. Jag tar till mig av det naturligtvis, jag tar till mig av allt som man får reda på.