Ester Landin flyttade från Kiruna inför förra hösten för att gå dansgymnasium i Piteå. Hon har redan börjat få användning för sina nyvunna kunskaper.
- Tanken är att bli koreograf och att jag ska kunna använda det jag har lärt mig inom konståkningen. Jag har hållit på i höst med dem som är nya i Piteå och som har fått nya program. Vi har ingen koreograf i klubben så tyckte att jag kunde ta hand om det, säger hon.
Något eget nytt program har hon inte hunnit ta fram inför säsongen, men det gamla fungerade å andra sidan riktigt bra i gamla hemmahallen.
Eller ser du Lombia som hemma- eller bortaplan?
- Svår fråga. Det här är halvt hemma och halvt borta. Nu var ju Piteågänget på läktaren ganska högljutt och samtidigt hejade nog mina gamla kompisar från Kiruna också på mig.
Två andra Kirunaåkare som imponerade i Lombia cup var Amanda Poromaa som vann ungdom B 15 och Johanna Hultstedt som var ensam i juniorer C.
Det var sammantaget en bra dag för arrangörsklubben som är inne i något av en generationsväxling.
- Det är det några flickor som har åkt i många år som har slutat. Samtidigt har fått fem nya tävlingsåkare så sent som förra veckan. Vi är på gång igen, säger Helena Fredriksson, ordförande i Kiruna konståkningsklubb.
I övrigt var det storslam till Luleåklubbarna i Lombia cup. Frida Mukka, Max Lind, Lovisa Hägglund och Nora Kemi hette klassegrarna från LKK medan Emma Wiss och Nina Lindahl vann för LAKF.