Det började sådär för Linus Westman, Kalix MK, i gårdagens tävling. Tiderna var svaga och bilen hade lite dåligt fäste. Men efter lite jobb på bilen så såg det bättre ut. Han lyckades också ta sig till A-final i klassen 2400 efter snabb körning i omgång två och tre.

-  Jag kände mig aldrig hotad i finalen, säger han.

"Kände mig säker"
Det var verkligen en överlägsen körning som Linus Westman bjöd på i finalen. Han startade i pole position och höll sin ledning säkert genom hela loppet. Han valde också det alternativa spåret vid helt rätt tidpunkt.

-  Jag hade en stor lucka och kände mig säker då, säger han.

Självförtroendet på topp

Han pressades lite av Ronny Kingels, MSK Hammaren, halvvägs in i loppet. Men innan han passerade mållinjen så var det återigen en helt överlägsen ledning för Linus Westman. Efter segern igår var självförtroendet verkligen på topp.

-  Mitt självförtroende kan inte bli bättre, säger han med ett leende.

Vill ha mer
Inför avgörandet av Norrlandsveckan i Skellefteå siktar Linus nu mot en ny seger.

-  Självklart vill jag vinna igen. Men många vill vinna och ta hem prispengarna så det blir tufft.

Dramatisk avslutning

Andreas Sandberg, även han tävlande för Kalix MK, tog en tredjeplats i klassen Supernationell. Det blev en dramatisk final på många sätt. Thomas Öhman, Piteå, som var favorittippad körde bort sig efter en punktering. Thomas Öhman var inte alls nöjd med en av konkurrenternas körning. Vem det var ville han inte säga.

-  Det var en rejäl felbedömning och det har jag sagt till honom också, säger han.

Sedan avslutades hela tävlingen med en mycket tråkig händelse. Johan Welander, Stenungssunds MS, som sist av alla skulle passera mållinjen kraschade in i vägskyddet vid målfållan. Det blev en ordentlig smäll och ambulanspersonal fick rycka in och hjälpa honom ur bilen. Hur pass allvarlig olyckan blev för Johan Welander är oklart.