Jan Englund tog bussen från Luleå klockan halv sex på onsdagsmorgonen för att lyssna Karl David Sundbergs och de andra inblandades vittnesmål i hovrätten.

- Jag hade ett tillfälligt jobb åt skogsstyrelsen när målet var uppe i tingsrätten. Då kunde jag inte vara med. Nu vill jag lyssna på det som sägs, säger han om tingsförhandlingen 2006.

De är många som har intresse av hur målet mellan Karl David Sundberg och konkursförvaltaren Greger Lundmark går. Jan Englund är en av dem.

- För mig handlar det om cirka 10 000 kronor i semesterersättning men jag vet andra arbetare som har 50 000 kronor som de inte fått ut. De som är i min ålder har inte heller fått några nya jobb, säger han.

<_Mellanrubrik>Detaljstyrde allt

Jan Englund ger inte mycket för den bild som Karl David Sundberg ger i vittnesbåset, att han inte hade hand om bolagets finansieringsfrågor.

-&nbsp;Jag minns hur han detaljstyrde allt, han var ju ensam ägare. Nu förringar han sin roll och utmålar Ingemar Eliasson som den som hade hand om finansfrågorna och flyttningen av företagsinteckningarna till ägarbolaget.

Efter första dagens förhandling tog Jan Englund bussen hem till Luleå igen och han ar inte ändrat uppfattning om Kar David Sundberg.

-&nbsp;Han är en bolagsplundrare och inget annat. Jag ser Karl David Sundberg som en tjuv.