Kalix För Alla har temat "Mod - våga vara dig själv" för veckan som inleds kommande måndag med vernissage, fortsätter med disco på onsdagen, pridepicknick och plakatverkstad på torsdagen, HBTQ-café på fredagen, föreläsning, politikerdebatt och Kalix Pride Karnevaltåg på lördagen och högmässa på söndagen.

Programmet är omfattande, ovan nämnda aktiviteter är ett axplock.

Sandra Eriksson är ordförande i föreningen som hon grundade mars 2015, Cecilia Lindgren Parviainen är kassör och sekreterare.

Artikelbild

| I flera färger.

De är båda eldsjälar i föreningen som pendlar mellan 50 och 70 medlemmar – med fem människor som arbetat aktivt just nu.

– Du lär dig jättemycket om dig själv, om hur en förening fungerar och om samarbete. Du får en massa nya vänner, vi har kul när vi träffas. Det finns stora möjligheter att påverka vad vi ska göra, säger Sandra Eriksson apropå varför det är bra att engagera sig i just Kalix För Alla.

Intresset för att backa upp Kalix Pride 2018 ekonomiskt är större än någonsin, sponsringen brukar landa på 20 000 till 30 000 kronor men i år har de fått ihop 50 000 kronor.

– Vi brukar få pengar från de politiska partierna, det har vi inte fått i år, säger Cecilia Lindgren Parviainen.

Artikelbild

| Sandra Eriksson.

Återkommande under veckan är musikaliska inslag.

– Vi har någonting för alla, från visor till rock, säger Sandra Eriksson som lyser upp tillvaron i pridefärgerna – inkluderat mascara i flera färger.

Artikelbild

| Cecilia Lindgren Parviainen.

– Jag tycker om färger och jag vill gå "all in", säger Sandra Eriksson.