Den enda dansföreställningen på repertoaren är ”Hemma hos dig med Carl Olof” som handlar om maskulinitet och intimitet. Föreställningen vill öppna dörrar och visa hur uppväxt, hem och samhälle formar oss till kvinnliga eller manliga kroppar. Turnépremiären är den 23 september i Piteå, och föreställningen spelas även i Boden.

Desto fler teaterföreställningar finns det på repertoaren. ”Allt som är värt” är en föreställning om en pojke vars mamma försöker ta livet av sig. Pojken skriver därför konstant på en lista med allt som är värt att leva för. Föreställningen gjorde 2017 en hyllad turné som barnföreställning, och är i höst tillbaka i nytt arrangemang: denna gång är den gjord för en vuxen publik. Turnépremiär i september.

I ”Svante möter Beppe Wolgers” framför jazzsångaren Svante Thuresson flera av Beppe Wolgers mest älskade texter. Turnépremiär i september.

Artikelbild

| Koreografen Carl Olof Berg i "Hemma hos dig med Carl Olof".

”Barnen” har nominerats till bästa pjäs både USA och Australien och är skriven av dramatikern Lucy Kirkwood. Den handlar om hur det pensionerade paret Robin och Hazel bosätter sig i en stuga på den engelska östkusten efter en katastrof. En dag dyker deras tidigare vän Rose upp och ställer till det. Turnépremiär i september.

”Fallfrukt” är en berättelse om en kvinna som trots fosterhem, missbruk hemifrån och eget beroende har lyckats bli nykter och fått anställning vid universitetet. En föreställning om missbruk, klass och identitet. Turnépremiär i oktober.

”Nakna som foster och gudar” handlar om Karin Boye som åker till Berlin för att gå i psykoanalys för att behandla sin sexuella läggning, men istället träffar Margot Hanel där. Manus är skrivet av hyllade Isabel Cruz Liljegren. Uppsättningen kommer bara att spelas i Älvsbyn. Turnépremiär i oktober.

”Man får väl ställa upp” är en nyskriven fars av Adde Malmberg som utspelar sig i ett litet samhälle där alla är medlemmar i varandras föreningar. En bra idé tycker invånarna. Tills en representant från Hembygdsföreningarnas riksförbund kommer på besök. Turnépremiär i november.

Artikelbild

| Svante Thuresson i "Svente möter Beppe Wolgers".

”Arga Änkan” är en nyskriven komedi från Minna Lindgrens roman med samma namn. När Ulla-Riitas man dör känner hon sig fri och börjar gå på hot yoga, språkkurser och avverkar änklingsmarknaden i rask takt. Pjäsen spelas på Helsingfors Stadsteater, men visas live på flertalet biografer. Livesändning är den 22 november (på alla orter samtidigt).

”Peter Pan” spelas som tyst teater. Den välkända berättelsen tar form i en visuell och fysisk version. Det är den välkända historien om pojken som vägrar att bli stor och möter Tingeling. Turnépremiär i oktober. Föreställningen spelas på Folkets hus i Rosvik, och är enda chansen att se föreställningen i länet.

Artikelbild

| "Arga Änkan"

”Scen:se” är ett projekt där konst skapas för barn och unga med intellektuella funktionsnedsättningar. Målgruppen får se teater med sensoriska och upplevelsebaserade uttryck. I höst spelar de föreställningarna ”Stranden” och ”Shakespeares hjärtslag” i Boden.

Riksteatern bjuder också på panelsamtal. ”Förstå världen – möt Radiokorrespondenterna” är ett samarbete mellan Riksteatern och Sveriges Radio där radiokorrespondenter berättar om sin verklighet och sina erfarenheter. Turnépremiär i augusti.