"Kultur vs demolering" kallar de den kommande helgens evenemang. Det är inte bara deras egna konstverk som vi får chans att se i ateljén högst upp i Fritz Olsson-huset. De har också bjudit in andra konstnärer, performanceartister, poeter, musiker och grafittikonstnärer.
- Vi har haft utställning här en gång tidigare. Vi hade över 50 utställare. Kulturens hus hade 56 då. Alla som var i Kulturens hus kom hit sedan, säger Isa Landelius.
Hon och de andra i konstnärskollektivet har alla gått konstskolan på Sunderby folkhögskola. De har rivningskontrakt i det charmiga huset med högt i tak och vackra höga fönster med utsikt.
- Nu har ju rivningen skjutits upp. Annars skulle nästa helg ha varit vår sista helg här. Men det är rivning som gäller. Vi har accepterat nederlaget. Kulturen har förlorat, säger Elin Sundström.
- Fast en person som var här nyligen kunde berätta att det låg ett rivningshot över huset redan för 20 år sedan. Det ger ju visst hopp, säger Isa Landelius.
Elsa Rensfeldt frågar sig om Luleå verkligen behöver ytterligare en affärsgalleria - som är det som är tänkt att byggas på stället.
Isa Landelius tycker att Luleå kommun borde rädda Fritz Olsson-huset till eftervärlden.
- Luleås stadskärna är väldigt ful. Det här huset behövs, säger hon.
Anna Sandberg berättar om en historisk utställning som ska finnas i trapphuset.
- Den består bland annat av debattartiklar om det här huset hämtade från stadsarkivet.

Elin Sundström, Emma Westerberg, Isa Landelius och Anna Sandberg ska inte bara visa sin konst. De ska bjuda på sin musik också. De bildar ett band som heter "Vikta fåglar".
- Vi spelar vispop, säger Anna Sandberg.
Bland de inbjudna kulturarbetarna finns stadens andra kvinnliga konstnärskollektiv Galleri Syster, grafittikonstnären Juan Colarte, rockgrupperna Olle Nyman Band och Horsemen och folkmusikgruppen Mullrammel.
- Vi har fått 15 000 kronor i bidrag från Luleå kommun. Tack vare det kan vi betala de som vi bjudit in. Sedan har vi några sponsorer också, säger Linnea Henriksson.