Samarbete resulterar i utställning

Samarbete mellan SFI-elever, pensionärer och Kulturskolans bild- och formgrupper har resulterat i utställningen "Årstider".

Kristina Ekholm, Reem Yunis, Karin Jacobsson, Ann-Kristin M Sjölund, Bismillah Hussaini, Hannele Scherling och, längst bak, Auslan Ahmed och Najeeb Jalabi.

Kristina Ekholm, Reem Yunis, Karin Jacobsson, Ann-Kristin M Sjölund, Bismillah Hussaini, Hannele Scherling och, längst bak, Auslan Ahmed och Najeeb Jalabi.

Foto: Lotta Nilsson

Kalix kommun2019-11-08 17:53

Satsningen på samarbete mellan SFI-elever och en grupp pensionärer har nu skett för fjärde gången i ordningen.

– Vi har ett lite annat upplägg i år, den här gången har vi gjort bildarbeten som fungerat som rekvisita i höstens dansföreställning "Årstider", till följd av samarbete med Kulturskolans dansverksamhet. Årstider är ett bra tema. Vad är årstider för mig, vad är årstider för dig? Här finns det fyra årstider, hur många finns det på andra håll i världen? Det ser olika ut och vi lär av varandra, säger Hannele Scherling, konstpedagog vid Kulturskolan.

Kulturskolans frivilliga verksamhet i bild och form, två grupper, har också varit med i arbetet.

Ull, skumgummi, garn, mattrasor, papier maché och olika sorters färger finns med bland materialet som grupperna arbetat med, men här finns också kaffefilter, tidningspapper och buntband med i skapandet.

Resultatet är fantastiska skapelser inspirerade av vår, sommar, höst och vinter.

Många har kommit för att vara med på vernissagen, många av dem har medverkat i den.

– Jag har inte gjort sådana här saker tidigare, men nu har jag sagt till kompisar att vi kan göra det här själva också, det blir fint, säger Najeeb Jalabi med medhåll av Auslan Ahmed.

– Projektet har varit väldigt bra, vi har träffats och pratat om en massa olika saker, säger Bismillah Hussaini.

Karin Jacobsson säger att de har haft jätteroligt tillsammans.

– Det är roligt att få möta människor och ta del av andra kulturer. Vi lär av varandra. Det här borde fler få erfara, säger Karin Jacobsson.

Utställningen finns att se i biblioteket, Kalix Folkets hus, till och med den 21 november.

Blomster.
Blomster.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!