Det finns många olika historier om Satan, kristendomen har en historia och judendomen, islam, buddhismen och hinduismen sina egna.

En historia om Satan går såhär: Guds alla änglar hade varsin uppgift, de änglar Gud inte längre behövde hjälp av kastades ut från himmelriket. Det var detta som hände Satan och där med blev han Guds fiende nummer ett. Satan och hans mörka änglar kastades ner till helvetet, som redan existerade innan Satan blev ond.

Det finns en annan historia om en storbonde vid namn Job, han hade massor av barn, djur och tjänstefolk. Job var trogen Gud, och Satan frågade om Gud verkligen trodde att Job skulle älska honom lika mycket om Gud tog ifrån honom alla hans tillgångar. Gud var övertygad om det och Satan fick i uppgift att jävlas så mycket som möjligt med Job. Alla Jobs barn, djur och tjänstefolk dog och Job fick varbölder från topp till tå. Men trots det kom inte ett enda syndigt ord från hans mun. Job förbannade inte Gud trots att hans fru uppmande honom till det och Gud vann vadet.

För att skrämma folk för Satan hittade präster och munkar på ett signalement på honom. En fransk munk påstår sig ha träffat Satan en natt. "Han var liten med mager hals, ett utmärglat ansikte, bockskägg, ludna öron, huggtänder, framskutet bröst, puckelrygg och hoppande skinkor." Så ser du någon som stämmer in på denna beskrvningen, SPRING!