Sexcoachen: "Ha sex och njut"

Yasmine Berg blir så vitt hon vet Bodens första sex- och relationscoach. Hennes råd är: "Var nära, ha sex och njut."

Yasmine Berg har bildat företaget Yazza Coaching. Tanken var att öppna nu, men i och med coronakrisen skjuter hon på starten. Hon ska etablera sig på Boden Business Park.

Yasmine Berg har bildat företaget Yazza Coaching. Tanken var att öppna nu, men i och med coronakrisen skjuter hon på starten. Hon ska etablera sig på Boden Business Park.

Foto: LENA TEGSTRÖM

Bodens kommun2020-04-02 21:00

Yasmine Berg har bildat företaget Yazza Coaching. Tanken var att öppna nu, men i och med coronakrisen skjuter hon på starten.

– Visst jag kan jobba via webben, men jag skjuter på det här med att skaffa lokal för att inte bli stående med en lokalkostnad.

Men i dessa coronatider, ska man ha sex överhuvudtaget?

– Klart man ska. Vi måste ha något som håller ihop vår relation, säger Yasmine Berg.

Hon kommer att etablera sig på Boden Business Park.

– Jag har coachingen och blir färdig sexrådgivare 1 januari nästa år. Då kan jag ta mer medicinsk rådgivning från och med då och jag kommer ha ett mindre utbud av sexleksaker.

Hon har länge velat utbilda sig till relationscoach. Med åren har hon lärt sig hur viktiga relationer är.

– Hela tiden har vänner och bekanta kommit till mig och bollat idéer. Jag har alltid tyckt att relationer är intressant och ville lära mig mer.

Sin yrkesbakgrund har honom inom handel om omsorg, men tyckte att det var dags att göra något annat och på den vägen är det. Eftersom sex är en viktig del av en parrelation bygger hon nu på med utbildningen i sexrådgivning.

– Det är viktigt att jobba både med sex och relationer, för det hör ihop. Sex är en jätteviktig del av relationen. En relation utan sex är ingen stadig relation. Det blir mer en vänskaplig relation. Visst, man kan ha sex utan att ha en relation, men det måste finnas något där, säger Yasmine Berg.

Hon följer forskningen om hormonet oxytocin utsöndras redan när man kysser varandra.

– Forskningen har kommit fram till att det är viktigt med närhet. Det bygger tillit och tilltro. Jag brukar säga ”ta i varandra för guds skull”.

Hon pekar på att utvecklingen i samhället göder tekniken och stressen.

– Då blir tiden man ger varandra så viktig, men den blir mindre och mindre. Nu är vi verkligen pressade. Det är kris i samhället. Vi behöver något som håller oss ovanför vattenytan och det är kärlek.

Yasmine Berg förutspår att många relationer kommer att krisa av olika anledningar i dessa kristider. Därför tycker hon att par nu när man kommer tillbringa mer tid hemma tillsammans ska ta tillfället i akt och jobba på sina relationer.

– Ge varandra den här tiden, som man inte annars har. Var nära, ha sex och njut. Det ger oss så mycket. Det ger oss styrka, vi blir positiva, vi orkar mer och det är bra för immunförsvaret.

Däremot tycker hon att man ska vara försiktig med tillfälliga förbindelser.

Yasmine Berg, sex- och relationscoach, förutspår att många relationer kommer att krisa av olika anledningar i dessa kristider.
Yasmine Berg, sex- och relationscoach, förutspår att många relationer kommer att krisa av olika anledningar i dessa kristider.
Karta: Boden Business Park
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!