Namnet Kultur vs Demolering kommer av att huset skulle jämnas med marken veckan därpå. Beslutet om rivning har ännu en gång blivit uppskjutet på grund av det nya shoppingcenter som planeras ta Fritz Olssons plats inte hade nog med hyresgäster, så huset står kvar några månader till.
Berlinfeeling
-Förra gången vi arrangerade en utställning här fick vi kommentaren att det kändes som att vara i Berlin, där konst och graffiti är en del av samhället.
Det är förmodligen den finaste komplimang vi fått. Vi tycker att den här utställningen är kul att anordna och den behövs som ett opretentiöst alternativ till de stora gallerierna, säger Elin Sundström.
De vill kombinera olika konstformer som performance och graffiti, så om man kommer för musiken eller konsten så får man allt annat på köpet.
-I augusti som var förra gången vi körde hade vi bara en lägenhet att vara i och det var smockfullt. Nu har vi en till plus trapphuset att röra oss med säger Emma Westerberg.
En snårig framtid
Husets och gruppens framtid är oviss. Vissa ska få barn, andra ska gå klart konstskolan men Elin har hyrt ett hus i Kyrkbyn för att fortsätta ställa ut själv, men också att ha som en öppen scen för olika sorters konstnärer och planerar att hålla kulturfestivaler ibland. Just nu är Elin mammaledig men i övrigt egen företagare och lever inte på sin konst.
-Nä, det är få förunnat att kunna leva på konst. Det är mer utgifter än inkomster, så varför ska man hålla på egentligen?, skrattar Emma och Elin.
Var driftiga, ungdomar!
Om man vill ställa ut sin konst så tycker Emma och Elin att man ska söka sig utanför de stora gallerierna och försöka styra upp en utställning på egen hand.
-Man kan ju gå ihop, typ tre-fyra stycken och om man har tre tavlor var fyller man ju ett rum, säger Emma och försätter att man måste vara lite tålamodig men det går att fixa sådant på egen hand om man tjatar och är ihärdig.
-Det går att söka bidrag också, till exempel hos kommunen, fyller Elin i. Istället för att klaga på att inget händer kan man göra något själv.