Skjutning mot ABF-lokal

Ett skotthål i en fönsterruta har upptäckts i en av ABFs verksamhetslokaler i Pajala. "Vi känner oss otrygga och har pausat vår kursverksamhet, säger Jenny Eriksson, verksamhetsledare.

Pajala kommun2019-10-16 11:15

Det var under tisdagsmorgonen som skotthålet upptäcktes när ABF i Pajala skulle ha sin första studiecirkel för dagen. 

– När vi kommer till lokalen ser vi att det är ett skotthål som har gått igenom två fönsterrutor och som har träffat väggen, säger Jenny Eriksson, .

Hon berättar att man inom ABF resonerat om hur man kan fortsätta med sina verksamheten efter att polisen gjort sitt.

Under onsdagen var polisens kriminaltekniker från Haparanda på plats för att undersöka platsen och försöka hitta en projektil. Bland annat analyserades skottvinklar och delar av väggens ytskikt togs bort för att eventuellt hitta kulan eller spår av den.

Jenny Eriksson vill inte spekulera i om det faktiskt har varit ABF som varit målet för skottet eller om det kan vara kopplat till att våningen under utgör polisens lokaler.

–Det spelar egentligen ingen roll. Det känns hemskt. Och oavsett om det är ett ungdomsbus eller inte är det lika illa. Det finns folk i de här lokalerna under stora delar av dygnet, och om någon hade varit i rummet hade det kunnat träffa och skada en person, säger Jenny Eriksson.

Hon tror inte att skottet avlossats under dagtid.

– Nej, det är så pass mycket folk på plats då att vi borde ha märkt något.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!