En av skotrarna körde utför ett stup i terrängen kring Nukutusjärvi, norr om Luossavaara.

Skotern störtade uppskattningsvis fem meter. Två elever satt på olycksskotern, men en av dem kastade sig av i farten vid fallet. Skotern träffade enligt preliminära uppgifter ett träd vid fallet.

En av eleverna, en flicka, slogs medvetslös och fördes senare med ambulanshelikopter till Gällivare sjukhus.

Läs mer: Skoter nedför stup - föraren medvetslös

– Hon var vid medvetande när de lastade in i helikoptern. Den är framme i Gällivare nu. Vi vet inte mer om skadorna än så, säger Hans Stenmark, insatsledare vid räddningstjänsten i Kiruna.

Under onsdagen meddelade sjukvården att flickan fått lindriga skador i samband med olyckan och att hon flyttats till vårdavdelning.

Larmet inkom vid 19.30. Räddningstjänst, ambulanspersonal och polis tog sig till platsen med hjälp av skoter. Samtidigt larmades även räddningshelikoptern eftersom kraschen skett i väglöst land.

Polisen har hållit förhör på platsen och samlat information. Kommunens krisjour Posomgruppen är aktiverad och det kan vara aktuellt att den kallas in vid behov av exempelvis samtalsstöd.

– Det är ett gäng skolelever som varit ute och kört och det har även varit lärare med. Jag vet inte om det ingick i undervisningen eller varför de var ute vid den här tiden, säger Hans Stenmark.

 

Uppdatering onsdag:

Sjukvården meddelade under onsdagsförmiddagen att flickan ådragit sig lindriga skador och att hon flyttats till vårdavdelning.