Efter förlusten mot Växjö samlades delar av Luleå Hockeys tränare och klubbledning i ett omklädningsrum.

”Negativ”

Därefter kom Stefan Enbom ut och förklarade för NSD att den här kvartsfinalserien mot Växjö är oerhört viktig för klubben, ur en ekonomisk synvikel.

– Budgeten är negativ om vi inte går till slutspel, säger Enbom.

Hur långt måste ni gå nu i slutspelet för att ni inte ska göra ett negativt ekonomiskt resultat?

– Det beror på så mycket. Klubben har gjort en satsning och behållit många av våra stjärnor inför det här året. Vi har tagit in Linus (Omark) också. I budgeten krävs det att vi går långt i slutspelet för att det här ska gå runt.

Om ni inte går långt gör ni ett minus-resultat?

– Ja, det gör vi.

Vad innebär långt?

– Svårt att säga. Det beror på många saker. Det viktigaste nu är att alla sluter upp. Killarna behöver allt stöd de kan få. Hela föreningen behöver stöd. Vi behöver en full Coop arena på tisdag. Det är superviktigt. Både ekonomiskt men framför allt för killarna.

Hur stort blir det ekonomiska underskottet om ni åker ut i kvartsfinal?

– Vi har ett starkt eget kapital och en stark kassa. Det är ingen katastrof för det. Däremot är det... Sportsligt vill vi gå så långt som möjligt. Det är därför vi håller på.

Men ni gör ett minusresultat om ni åker ut mot Växjö?

– Det gör vi.

”Vill klubbens bästa”

Backstjärnan Johan Fransson om att klubben går med minus ifall laget åker ut mot Växjö:

– Vi spelar alltid för klubbmärket. Vi vill klubbens bästa, ingen vill förlora. Då har man inget i ett lag att göra. Vi vill nå framgång och gå så långt som möjligt, säger Fransson och fortsätter sedan:

– Vi vill till semi och helst hela vägen. Men det kommer att vara en tuff väg att vandra och bli långa serier. Men vi är väl förberedda.