Skådespelaren Robin Williams, som tog sitt liv i augusti, var den mest eftersökta personen.
Lexbase, en omtvistad och hårt kritiserad databas som säljer domar på brottsdömda, dominerade sökningarna i början av året och när Google i slutet använt sina verktyg för att hitta trender räckte det för att toppa listan.
Annars är som vanligt stora nyheter samma sak som trender. När kända personer avlider, när det är dags för politiska val, när schlagersäsongen har fått upp farten eller när farsoter drabbar världen så ökar förstås sökningarna och vips så uppstår en trend.
Robin Williams, som avled i augusti, var följaktligen den mest eftersökta personen. Conchita Wurst toppar artistlistan medan Melodifestivalen och Eurovision "vann" programlistan.
Förra årets favorit pulled pork har fått ge plats åt chiapudding, en grå nyttig gegga som redan är given på många frukostmöten.
Den mest ökande frågan som börjar med "Vad" blev "Vad är Ebola?" Om man i stället började frågan med "Hur" var den vanligaste fortsättningen "röstar man?". Det mer ifrågasättande "Varför" avslutades oftast med en undran varför fotbollsspelaren Suárez biter folk.