Hasch, marijuana och kokain flödade på festen den 26-27 maj enligt den säkerhetsutredning som Artilleriregementet gjort i fallet. Festen ägde rum i flera anställdas lägenheter och kom till regementsledningens kännedom en dryg vecka senare, genom ett tips till säkerhetsavdelningen.

Flera av de utredda soldaterna ska ha gett luddiga svar i de förhör som hållits och nekat till eget bruk. Narkotika gjordes tillgänglig för alla på festen. De som inte brukat narkotika tidigare fick tips av av mera vana användare. om hur och i vilken mängd narkotikan skulle intas. En anställd har tagit med en plåtlåda där han troligen haft marijuana, hasch och eventuellt kokain. Han har erbjudit detta under festen. Utredningen har visat att två anställda för första gången brukat marijuana och en av dem även hasch. Två anställda misstänkts ha prövat kokain för första gången, där en person erkänner. De har tidigare visat ett intresse för narkotika. Dessa två misstänks också ha brukar marijuana och hasch.

Den person som sades upp erkände under säkerhetssamtalen att han för tre år sedan rökt marijuana vid tre olika tillfällen när han studerade på högskola i Uppsala. Soldaten undanhållit detta i samband med anställning i Försvarsmakten för han skulle annars inte blivit anställd. I detta fall tar personalansvarsnämnden fasta på att mannen ljugit om tidigare narkotikaanvändning och avskedar soldaten. De beslutade löneavdragen för de tre soldater som får behålla sin anställning spänner i samtliga fall över tre dagar.