– Jag har blivit tillfrågad av Nya Kirunapartiet om jag vill bli deras nya ordförande och ledare, säger Kenneth Stålnacke.

I dagsläget är han rektor och vd på Malmfältens folkhögskola men för diskussioner med partiet. Han säger att han presenterat tankar kring vilka förändringar han anser krävs inom politiken. Det tidigare kommunalrådet för Socialdemokraterna (2004-2010), som också var kommunfullmäktiges ordförande 2011 till 2014, har träffat många människor som enligt honom uttrycker oro inför vad framiden kommer innebära för Kirunaborna.

– Vi måste alla göra vad vi kan för att vända den bilden, jag tror att det är fullt möjligt, säger han.

Varför Kirunapartiet?

– Kirunapartiets grundidé var väldigt positivt och rönte framgångar i början av deras tillblivelse. Tyvärr har mycket av stödet gått förlorat men det är ett parti som vilar på en rättvisegrund där alla människor är lika mycket värda. Det känns ideologiskt väldigt rätt, säger han.

Han säger att de som kan och vill göra skillnad måste vara med och skapa framtidstro.

– Det behövs en del förändringar och det kommer vi att inom en snar framtid kunna presentera, säger Kenneth Stålnacke och fortsätter:

– Vi har definitivt en annan uppfattning om hur vi ska hantera stadsomvandlingen.

Kenneth Stålnacke säger att det passar bra tidsmässigt att bege sig in i politiken igen och att tankarna på att komma igång med politiken funnits där ett tag.

– Lusten har vaknat till liv, säger han.

Kenneth Stålnacke säger att parterna kommer kalla till presskonferens inom ett par veckor om allt går som det ska.