Den 27 november kommer Magnus Carlsson och Jessica Andersson med showen Christmas Night till Kulturens Hus, turnéns nordligaste stopp. Men just nu befinner sig duon i New York för att spela in en singel och hitta julstämningen, trots att det fortfarande är en bit kvar.

– Vi ska spela in ”Fairytale Of New York”, den släpps sen i samband med att vi ger oss ut på turnén. Vi är egentligen bara i startgroparna just nu, men vi är här för att snappa upp lite inspiration också, berättar Jessica Andersson.

Temat för årets Christmas Night är filmmusik. Men inte nödvändigtvis bara musik från renodlade julfilmer, menar Magnus Carlsson.

– Det kändes som en kul grej att sätta tänderna i, men det är faktiskt inte så lätt att hitta julmusik ur filmvärlden som man kanske kan tro. Vi har försökt leta i både julfilmer och i filmer som man sammankopplar med jul och vinter, vi har tänkt lite vidare där.

Vilka låtar showen kommer bjuda på är inte riktigt klart än, men Jessica Andersson kan åtminstone avslöja en.

– Jag och min son såg ”Grinchen”, där Faith Hill sjunger en låt som heter ”Where Are you Christmas”. Och efteråt var den typ det enda jag kom ihåg från filmen, så den kommer vi köra. Vi ligger ganska bra till med allt men vi har inte riktigt lappat ihop allt än.

Och att duon valt att åka ända till New York för att hitta julkänslan i september har sin förklaring.

– Här finns det butiker som har som specialinriktning att de bara säljer julpynt, det är helt knäppt (skratt). När som helst på året kan man gå in och köpa julpynt, så det borde inte bli så svårt att hitta julfeelingen här, säger Magnus Carlsson.

Den 24 november går turnépremiären av stapeln i Sundsvall, och fyra dagar senare är det Luleås tur. Och Magnus Carlsson och Jessica Andersson utlovar en julshow utöver det vanliga.

– Vi vill ju att våran turné ska kännas unik. Det kommer bli både julmusik och lite små överraskningar, som kanske är lite förknippade med USA, berättar Jessica Andersson.

– Vi kommer ha ungefär 50 procent scentid var, så vi får mer tid att kommunicera och bygga upp en relation med publiken, det tror jag kommer bli uppskattat. Sen funkar ju jag och Jessica så otroligt bra ihop, det känns som att det här kommer bli den bästa Christmas Nighten någonsin, avslutar Magnus Carlsson.