Gällivare 2008. Charlotte Kalla och Marcus Hellner tar en dubbel i världscuppremiären på favoritdistanserna 10 respektive 15 kilometer fritt.
Samma plats, två år senare. Hellner vinner och Kalla kommer trea på samma distanser.
De norrbottniska stjärnorna skaffade sig tidigt stämpeln som fristilsspecialister. Men de senaste åren har bådautvecklat sin klassiska teknik och blivit mer allround.
Med VM i Falun bara månader bort är planen att de ska återerövra skejt-tronen. Därför har både Hellner och Kalla filat och fokuserat på fristil under försäsongen.
– Jag siktar ju på det loppet (15 kilometer fritt), jag ska inte säga att det är den distansen jag lyckats bäst på. Men jag gillar den. Det är den finaste distansen tycker jag, säger Hellner under tisdagens Skidforum i Stockholm.
Gällivarestjärnan berättar att han jobbat mycket med sin skejt-teknik under sommaren och hösten.
– Jag har en hel del att utveckla fortsatt i skejt.
Som vad?
– Tekniken såklart. Framför allt i tvåans och fyrans växel, där kan jag få det att stämma bättre, så att jag kan bli rappare på de flacka partierna. Uppför brukar det fungera bra bara jag är i form, men jag tappar ofta i de lättåkta partierna. Jag kan inte riktigt hänga med de bästa där, säger Hellner som aldrig har vunnit en internationell mästerskapsmedalj på 15 fritt.
Charlotte Kalla däremot vann OS-guld på 10 kilometer fritt i Vancouver 2010. Nu drömmer hon om en repris på VM i Falun. Därför har hon gjort flera justeringar i tekniken.
– Jag har fokuserat ganska mycket på fotvinkeln för att få tidigare tryck i skäret. Det hjälper mig också att komma i en annan balans, så att jag får mer tajming mellan över- och underkroppen, säger Kalla.
Hon har vissa gånger under sin karriär haft problem när det skett markanta tempoväxlingar under loppen.
– Jag hoppas att det här kan göra mig mer alert om det kommer en fartökning, men framför allt hoppas jag att det skapar mer kraft på varje skär.
I fjol, kände du dig bättre i klassiskt än i skejt?
– Nej, jag kände att jag var bra på allt i fjol. Jag var i form. Så är det, när den fysiska kapaciteten finns där så funkar tekniken också väldigt bra. Det går hand i hand.