Ärendet kom till polisen vid 13-tiden på fredagen. Kvinnan, som är i 45-årsåldern, uppges ha gått ut i skogen. Under eftermiddagen har polisen kontrollerat en del adresser där hon skulle kunna vara, gång- och cykelbanor, grusvägar och delar av skogen.

Enligt polisen har det funnits telefonkontakt med kvinnan under eftermiddagen, men hon har ändå inte hittats.

Under fredagen deltog ett antal polispatruller i sökandet, däribland hundpatruller. Dessutom letade en polishelikopter kvinnan.

Artikelbild

| Ett femtiotal personer slöt på lördagsmorgonen upp för att delta i sökandet efter den försvunna kvinnan.

— Vi har fastställt ett sökområde väster om Hortlax, säger Fredrik Nilsson, räddningsledare vid polisregion Nord.

Förutom polis var Missing people, hemvärnet och fjällräddare inkopplade i sökandet, enligt polisen.

— Det är hundra personer bara från Missing people, så det är en väldigt stor sökinsats som pågår. Det är angeläget att hitta henne så fort som möjligt, konstaterar Fredrik Nilsson.

Har ni fått in några tips?

Artikelbild

| Polisen ger Missing people områden som de anser är lämpliga för dem att söka av.

— Tips kommer hela tiden och vi följer upp allt vi får in. Vi har inlett särskild händelse, vilket innebär att vi kommer att ha en stab på plats i på lördagen.

Vid 04-tiden på lördagsmorgonen avbröts sökandet tillfälligt.

Artikelbild

— Vi har haft väldigt mycket resurser ute men nu måste vi ta några timmars paus för att vila upp oss, säger Fredrik Nilsson, tidigt på lördagsmorgonen.

Under lördagen fortsatte sökarbetet i samma område som tidigare. Poliser, därav flera hundpatruller och helikopter, samt hemvärnet och Missing people deltar i sökandet.

— Det är mycket tät vegitation och även myrmark, så det tar tid att söka. Vi är hoppfulla om att vi ska hitta henne, polisens kommenderingschef säger Kennet Vikström.

Det finns ingen misstanke om brott, enligt polisen.

Vid 06-tiden på söndagsmorgonen var sökandet efter kvinnan ännu utan resultat.