Många års ihärdiga önskemål har äntligen gett resultat för dansbandsälskarna i Kiruna med omnejd. Nu är det klart: Sven-Ingvars kommer till Kirunafestivalen 2018.

– När vi tagit tempen på vad Kirunaborna vill se på festivalen är just dansmusik ett återkommande önskemål. Därför känns det här bokningen kanon, säger festivalgeneral Alex Olofsson.

Dansbandsgruppen Sven-Ingvars bildades 1956. Under de 62 åren gruppen funnits har de erövrat en väl cementerad plats i dansbands-Sveriges hjärta. Gruppens långtida låtskrivare och frontman Sven-Erik Magnusson gick bort den 22 mars 2017. Men dansbandsgruppen fortsätter att vårda den låtskatt som Sven-Ingvar gett upphov till genom sonen Oscar Magnusson.

– Jag kan, vill eller ska inte försöka fylla hans skor, möjligen kärleksfullt följa hans steg, säger Oscar Magnusson.

"I sommar besöker Sven-Ingvars Kiruna och Kirunafestivalen för att ge en känslosam konsert och en musikalisk resa genom bandet låtskatt. Hita, nya tolkningar och bortglömda skatter, allt stöpt i en vördande form till bandets ledstjärna, Sven-Erik Magnusson" skriver Kirunafestivalen i ett pressmeddelande.

Kirunafestivalen har innan Sven-Ingvars bara släppt en till artist som ska spela vid årets festival: Hip-hop gruppen Hov1.

– Olika typer av dansmusik – men jävligt svängiga båda två, säger festivalgeneral Olofsson.