I slutet av förra året släppte Pajalas stoltheter The Magnettes singeln ”Bones”, den första för deras nya amerikanska bolag Digsin. Tidigare i år släpptes ”Killers In A Ghost Town” och på fredag är det dags för tredje singeln ”Hollywood”, en kärlekslåt om en dysfunktionell relation till filmstaden i väst, berättar Rebecka Digervall.

– Hollywood är ju nästan som fiktion för en, det är så långt ifrån den verklighet man lever i så det känns nästan inte som det är på riktigt. Men man har någon slags kärleksrelation till det där och hela den här ”live fast, die young”-grejen, även fast det inte är en riktigt frisk bild av den världen.

Låten skrev bandet i Nashville i samband med att de spelade på SXSW i Austin i fjol, under samma dag som de två föregående singlarna. I samband med singel släpps även en video som bandet spelat in i Los Angeles, där de bland annat kraschade en filmpremiär.

– Vi gjorde videon med en snubbe som heter Michael Frost, och åkte runt över hela Los Angeles. Sen var vi in på premiären av filmen om Steve Jobs. Vi hade på oss en massa glitter och knallade bara in och låtsades att vi skulle vara där. Sen blev vi utkastade när de insåg att vi inte skulle det (skratt). Men det var en sån jävla rush, i slutet på september åker vi till L.A. igen, då ska vi kolla upp om det finns nåt mer vi kan krascha (skratt).

Den 30 september spelar The Magnettes i Los Angeles, och därefter följer en dryg månad av turnerande i USA. Det blir bandets femte USA-vända, och Rebecka Digervall hoppas att trion ska få testa på att uppleva det amerikanska collegelivet.

– Vi åker till L.A., San Francisco, Nashville, New York och en massa collegestäder i södern. Så jag hoppas vi får gå på riktiga fratpartyn och göra kagstands och sånt.

Senare i höst släpps albumet ”Ugly Youth”. Riktigt när och hur det blir kan inte Rebecka Digervall svara på, men hon lovar att förvarna Norrbottningarna om när det vankas releasefest.

– Vi sitter och planerar på om vi ska ha releasefest i Luleå eller Pajala. Inget är klart riktigt än men vi skickar ut inbjudningar i tid så man hinner köpa på sig glitter och allt sånt man kommer att behöva (skratt). Det kommer bli grymt.